window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-166093807-1', { 'anonymize_ip': true });
13 juli 2020

Gezond en veilig werken binnen de transport

Binnen de transport en logistieke sector komen medewerkers in aanraking met verschillende arbeidsrisico’s. Als werkgever of leidinggevende wil je dat je medewerkers hun werk veilig kunnen uitvoeren. Met de collectieve ongevallenverzekering verzeker je jouw werknemers van een uitkering bij een ongeval.

Collectieve ongevallenverzekering biedt zekerheid voor werknemers

Ongevallen op de weg en in aanraking komen met gevaarlijke stoffen zijn arbeidsrisico’s waar medewerkers binnen transport en logistiek mee te maken krijgen. Maar denk ook aan risicovolle activiteiten tijdens het laden en lossen, waarbij vaak letsels kan ontstaan. Daarom raadt TLN Verzekeringen ondernemers aan om een goede collectieve ongevallenverzekering af te sluiten. Zodoende ontvangen de werknemers (of de nabestaanden) een uitkering als zij door een ongeval blijvend invalide raken of overlijden.

Goed werkgeverschap

Volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer ben je als werkgever verplicht een collectieve ongevallenverzekering te hebben (artikel 51). Daarnaast wordt de collectieve ongevallenverzekering door medewerkers ervaren als een goede secundaire arbeidsvoorwaarde in het contract. Uiteraard is het daarbij van belang dat de omvang van de dekking en de hoogte van de verzekerde bedragen goed aansluiten bij de risico’s van het werk. Voor sommige beroepen waarbij medewerkers werken met gevaarlijke stoffen, is het raadzaam om een uitgebreidere dekking te nemen.

Werk ook preventief!

Naast de collectieve ongevallenverzekering adviseert TLN Verzekeringen altijd preventief te werk te gaan. Wil je weten of jouw bedrijf veilig en gezond werkt? Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt bedrijven binnen transport en logistiek een zelfinspectie aan. Je kunt eenvoudig online deze zelfinspectie uitvoeren in vier stappen gericht op arbeidsmiddelen, voorlichting, onderhoud en toezicht.

Vrijblijvend advies op maat

Omdat elk bedrijf anders is, biedt TLN Verzekeringen maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring binnen transport en logistiek zijn wij in staat je vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij je langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij jouw situatie passen.

Benieuwd wat TLN Verzekeringen voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij rijden graag bij je langs! 

collectieve ongevallenverzekering

Het laatste nieuws

2020-08-03T10:02:42+00:00