window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-166093807-1', { 'anonymize_ip': true });

Doe mee met de nulmeting mobiele machines

De Groene Koerspartijen, de Rijksoverheid en TNO vragen je medewerking voor een nulmeting over de samenstelling van het mobiele machinepark (*) in Nederland. Ook TLN ondersteunt deze oproep en vraagt haar leden die mobiele machines inzetten bij hun transport- en logistieke activiteiten, om mee te doen. Dat kan door uiterlijk 10 februari een anonieme, nationale enquête in te vullen.

Als deelnemer aan de enquête krijg je via een persoonlijk dashboard direct inzicht in de verwachte emissieprestaties van je machinepark. Bijvoorbeeld welke machines waarschijnlijk de hoogste emissies hebben en hoe de machines scoren ten opzichte van een nieuwe machine. Daarnaast beschik je over een overzicht met belangrijke kenmerken van je mobiele machines. Deze gegevens kun je onder meer gebruiken bij de inschrijving bij tenders of bij de sinds 1 januari lopende kentekenregistratie van tractoren en mobiele machines bij de RDW. Last but not least ontvang je na afloop de belangrijkste resultaten van dit onderzoek. Hiermee krijg je inzicht in het machinepark dat in jouw sector of sectoren wordt ingezet.

Enquête gericht op drie zaken

Deze enquête wil drie dingen in kaart brengen: de omvang van het Nederlandse machinepark, de kenmerken van de machines (zoals vermogen, brandstoftype, leeftijd) en de inzet van de machines (zoals draaiuren en brandstofverbruik). De enquête met invulinstructie en meer informatie zoals welke brancheorganisaties/sectoren meedoen, een video-oproep over het belang van deze nulmeting en contactgegevens bij vragen over de enquête vind je hier.

(*) Onder mobiele machines vallen meer dan honderd verschillende soorten voertuigen/machines. Zie tabblad 2 van de enquête voor een compleet overzicht. Denk bijvoorbeeld aan heftrucks, meeneemheftrucks, reachstackers, straddlecarriers, autolaadkranen, terminaltrekkers, tractoren, graafmachines, shovels.

1 februari 2021

Het laatste nieuws

2021-03-31T13:40:23+00:00