window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-166093807-1', { 'anonymize_ip': true });
13 juli 2020

Cybercriminaliteit ook risico voor transport en logistiek

Ook in de transport en logistiek neemt het risico op cybercriminaliteit toe. Door de toename van het aantal mensen dat thuis werkt is het risico voor bedrijven groter dat systemen niet goed beveiligd zijn en dat er misbruik van wordt gemaakt door cybercriminelen. Het is van belang om hier bewust van te zijn.

De afgelopen jaren zijn er verschillende incidenten geweest waaruit blijkt dat ook de transport en logistiek een interessant doelwit is voor hackers. Ruim 40 procent van de bedrijven in de logistieke sector heeft al eens te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit of hacking. Dit zal de komende jaren waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Digitalisering

Bij veel bedrijven wordt steeds meer gedigitaliseerd om efficiënter te werken en de concurrentie voor te blijven. Dit heeft veel voordelen, maar ook als nadeel dat je kwetsbaarder wordt voor cybercriminaliteit. In sommige gevallen heeft het alleen invloed op je eigen bedrijf, maar soms hebben bedrijven waar je mee samenwerkt ook last van zo’n cyberaanval. Actief risicobeheer is dan ook van groot belang.

Risico cybercrime verzekeren?

TLN Verzekeringen biedt een cybercrimeverzekering waarmee de financiële gevolgen van een cyberaanval verzekerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezorgsysteem dat niet meer kan functioneren doordat het door hackers is overgenomen. Hierdoor kunnen medewerkers hun werkzaamheden niet uitvoeren en moeten kosten gemaakt worden om alles te herstellen. Afhankelijk van jouw bedrijfssituatie en jouw risico’s bekijken wij wat er verzekerd zou kunnen worden. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring binnen transport en logistiek zijn wij in staat je vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij je langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij jouw situatie passen.

Benieuwd wat TLN Verzekeringen voor jou kan betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij rijden graag bij je langs!

Het laatste nieuws

2021-10-14T08:18:42+00:00